Filléres kozmetikummal az évek ellen – Csodatevő rizses arcmaszk

Nem akarok megöregedni, -mondjuk magunknak akár naponta is.

A huszonegyedik században, napjainkban, talán nincs is olyan kozmetikum, amibe valamiféle öregedés-gátló szérumot ne tennének bele. Ezeknek a hatását vagy tapasztaljuk, vagy nem, de abban mindannyian megegyezhetünk, hogy ezek a krémek, kozmetikai szerek pénztárcánkat nem kímélve sorakozna az áruházak polcain.

Nem kell messzire mennünk azért, hogy belássuk azt is, hogy keleti embertársaink bőrén alig, vagy egyáltalán nem is látszik az öregedés. Ez első körben persze lehet akár genetikai eredetű is, másodsorban pedig a tudatos ápolás kívül-belül. Az egészséges táplálkozást szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordítanak arcbőrük ápolására is. Rizses arcpakolással védekeznek az évek ellen.

A rizs linolin savat tartalmaz, mely egy nagyon erős antioxidáns, amely elősegíti a kollagén természetes termelődését, így később indul meg az arcbőr öregedése.
Készítsük el az alábbi arcpakolást, az egészségesebb arcbőrért.

Szükséges hozzávalók:
3 evőkanál rizs
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz

A kevés vízben megfőzött rizst szűrjük le. A legfontosabb összetevője a pakolásnak a víz, amiben a rizsszemek megfőttek. A rizslé felébe öntsük bele a tejet, valamint a mézet. Keverjük össze, és a kapott maszkot tegyük fel a tiszta, száraz arcbőrre. Száradást követően a megmaradt rizslével mossuk meg arcunkat. Ezt a folyamatot minden nap elvégezhetjük.