Mintaétrendek, 28 napos 1200 kalóriás étrend és ünnepek utáni 3 napos diéta…

28 napos, 1200 kalóriás étrend és ünnepek utáni 3 napos diéta…

1. Hét

1. nap

Reggeli: 1 szelet rozskenyér, 1 nagy paprika, 50 g pulykasonka
Tízórai: 50 g túró, 2 kivi
Ebéd: mustáros grillcsirkemell görög salátával
Uzsonna: 1 narancs
Vacsora: sajtsaláta (többféle sajt kb. 10-15 dkg, dió, jégsaláta, paradicsom

2. nap

Reggeli: 1 magos zsömle, 2 tükörtojás, kígyóuborka
Tízórai: 1 alma
Ebéd: fokhagymás tonhalsteak, párolt cukkinivel
Uzsonna: vaníliás vagy csokis light puding
Vacsora: mozzarella paradicsommal (olívaolaj, majoránna, bazsalikom)

3. nap

Reggeli: 1 szelet rozskenyér, 40-50 g pulykasonka, kockasajt, paprika
Tízórai: almás túrókrém (alma, túró, joghurt, fahéj)
Ebéd: pulykanyárs káposztasalátával (pulykamell, hagyma, paprika, cukkini)
Uzsonna: olajos magvak (mandula, kesudió, dió)
Vacsora: csirkés Cézár-saláta

4. nap

Reggeli: mandulás zabpelyhes natúr joghurt
Tízórai: 50g túró málnával
Ebéd: spenót tükörtojással
Uzsonna: barack
Vacsora: sült zöldségek

5. nap

Reggeli: 2 virsli, mustár, magos barna kenyér
Tízórai: csirkemellsonka, paradicsom
Ebéd: grillezett sajt párolt brokkolival
Uzsonna: egy gyümölcsjoghurt
Vacsora: körözött,  paprika, 1 szelet magos kenyér

6. nap

Reggeli: 2 főtt tojás, 1 teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós
Tízórai: ribizli
Ebéd: sajtleves, diétás húsos palacsinta
Uzsonna: zöldségek (paprika, uborka, répa) zöld fűszeres kefires mártogatóval
Vacsora: 2-3 grillezett virsli tzatzikivel

7. nap

Reggeli: 1 szelet magos kenyér, 50 g camembert sajt
Tízórai: 2 kivi
Ebéd: mustáros csirkecomb, barna rizs, balzsamecetes, grillezett cukkini
Uzsonna: 50 g túró málnával
Vacsora: tonhalsaláta (tonhalkonzerv, friss salátalevél, paradicsom, olívabogyó, olívaolaj

2. Hét

8. nap

Reggeli: magos zsömle, körözöttel, paprikával
Tízórai: 50 g málna
Ebéd: sóskamártás, főtt burgonya (annak, aki nem diétázik) pikáns fűszerezésű csirkemell
Uzsonna: 2 kivi
Vacsora: pikáns fűszerezésű csirkemell párolt zöldséggel

9. nap

Reggeli: 1 szelet rozs kenyér, 2-3 tükörtojás, kígyóuborka
Tízórai: fél marék mandula, kesudió
Ebéd: Provance-i pulykasült, párolt lilakáposzta
Uzsonna: szójajoghurt
Vacsora: cukkinis rántotta

10. nap

Reggeli: csirkemellsonka, paradicsom, vajkrém, 1 kifli
Tízórai: barackos túrókrém (barack, túró, joghurt, fahéj)
Ebéd: bulgurral, szárnyassal rakott karfiol
Uzsonna: 1-2 répa
Vacsora: szardínia vagy makréla friss fejes salátával

11. nap

Reggeli: mandulás zabpelyhes natúr joghurt
Tízórai: 1 alma
Ebéd: pulykamell sovány sajttal és póréhagymával sütve, uborka saláta, vagy párolt sárgarépa
Uzsonna: tormás sonkatekercs, kígyóuborka
Vacsora: pirított csirkemáj sült zöldségekkel

12. nap

Reggeli: joghurtos zöldséges túró (túró, joghurt, só, bors, hagyma, paradicsom, paprika, uborka)
Tízórai: joghurt
Ebéd: csirkecomb zabpelyhes bundában, fűszeres túrókrémmel, répa, zeller salátával
Uzsonna: sajt-sonkatekercs (sonkaszeletek, majonézes tormával és bele sajt, felcsavarni) retek
Vacsora: diós csirkemell, káposztasaláta

13. nap

Reggeli: paradicsommal, fokhagymával sült sajt, barna pirítóssal
Tízórai: müzlis csoki
Ebéd: sonkás rakott brokkoli
Uzsonna: 1 alma
Vacsora: párolt hal, sárgarépa és pirított kel

14. nap

Reggeli: 1 szelet pirítós, 50 g camembert sajt, kaliforniai paprika
Tízórai: eper/körte
Ebéd: pesztós csirkemell sajttal sült karfiollal
Uzsonna: zöldségek (paprika, uborka, répa) zöldfűszeres kefires mártogatóval
Vacsora: Camemberes saláta

 3. Hét

15. nap

Reggeli: sokszínű zöldséges omlett (brokkoli, paradicsom, zöldhagyma, fokhagyma, fűszerek) 1 sz. rozskenyér
Tízórai: 50 g túró, málna
Ebéd: Zöldséges árpagyöngye fasírt, almás-cékla salátával
Uzsonna: brokkolis sonkatekercs
Vacsora: cukkinis lecsó

16. nap

Reggeli: virsli rásütött sajttal, barna kenyér, paprika
Tízórai: 1 alma, sajt, néhány szem dió
Ebéd: hagymás sertésmáj, párolt sárgarépa
Uzsonna: sonkatekercs, 1 db paradicsom
Vacsora: diós csirkemellsaláta (sült csirkemellcsíkok, zeller, salátalevél, majonéz, joghurt, dió, mustár, fűszerek)

17. nap

Reggeli: 1 kifli, 2 dl tej
Tízórai: barack
Ebéd: töltött csirkecomb, kefires saláta
Uzsonna: 1-2 répa
Vacsora:  egyszerű virsli saláta

18. nap

Reggeli: 1 kornspitz, 2 tükörtojás alatta pirított pulykamellsonka
Tízórai: kivi
Ebéd: fokhagymás halszelet, sült zöldség
Uzsonna: vaníliás vagy csokis update puding
Vacsora: parajpüré rántottával

19. nap

Reggeli: 1 szelet rozskenyér, 40-60 g pulykasonka, kockasajt, paprika
Tízórai: csirkemellsonka, paradicsom
Ebéd: sóban sült csirkecomb, saláta
Uzsonna: olajos magvak (mandula, tökmag, mogyoró)
Vacsora: majonézes sárgarépa saláta

20. nap

Reggeli: 2 főtt tojás, 1 teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós kenyér
Tízórai: gyümölcsjoghurt
Ebéd: vajban sült csirkemáj, pirított kellel
Uzsonna: sajttekercs, zöldségek (paprika, uborka, répa)
Vacsora: szardínia saláta

21. nap

Reggeli: 1 szelet magos kenyér, 50 g camembert vagy mozzarella sajt, kaliforniai paprika
Tízórai: alma
Ebéd: tökfőzelék, csirkemell pörkölttel
Uzsonna: 1 gyümölcsjoghurt
Vacsora: párolt zöldség virslivel

4. hét

22. nap

Reggeli: 1 szelet  tönkölykenyér, padlizsán- vagy avokadókrém
Tízórai: kivi
Ebéd: hagymával sült sertés karaj, jégsaláta, joghurtos, zöldfűszeres mártással
Uzsonna: brokkolis sonkatekercs
Vacsora: kefires virsli saláta

23. nap

Reggeli: mandulás zabpelyhes natúr joghurt
Tízórai: sajt, sonka, uborka
Ebéd: zabkorpával panírozott csirkecomb (előtte bepácolni olaj vagy joghurt, fokhagyma, zöldfűszerek és tepsiben sütőpapíron kisütni), friss salátával
Uzsonna: 1 alma
Vacsora: gyümölcssaláta sajttal

24. nap

Reggeli: 1 szelet rozskenyér, gombás, hagymás, paprikás omlett
Tízórai: sárgarépa
Ebéd: roston sült hal diós kéregben grillezett zöldségekkel
Uzsonna: joghurt
Vacsora: körözöttel töltött paprika

25. nap

Reggeli: 1 magos zsömle, camembert sajt, kaliforniai paprika
Tízórai: egy gyümölcsjoghurt vagy
Ebéd: töltött cukkini
Uzsonna: gyümölcsös túrókrém (bármilyen gyümölcs, túró, joghurt, fahéj)
Vacsora: gyros salátával

26. nap

Reggeli: tükörtojás, magos barna kenyér
Tízórai: csirkemell sonka, retek
Ebéd: tepsis csirke vele sült zöldségekkel
Uzsonna: 1 kivi
Vacsora: grillezett mozarella, reteksaláta (retek, sonka vékonyan felcsíkozva, majd összekeverve 1 tubus ligt sajtkrémmel, snidlinggel)

27. nap

Reggeli: spárgás szendvics, (vaj, sonka, sajt, főtt spárga, paradicsom)
Tízórai: narancs
Ebéd: fokhagymás vajban sült tonhalfilé, káposztasaláta
Uzsonna: zöldfűszeres kefir
Vacsora: göngyölt csirkemell

28. nap

Reggeli: 1 szelet magos, sonka, feta sajt,  paprika
Tízórai: olajos magvak (mandula, kesudió, dió)
Ebéd: gombás pulykamell csíkok, fejes saláta, fokhagymás öntettel
Uzsonna: túró málnával
Vacsora: Frankfurti saláta

1200 KALÓRIÁS ÉTREND (2 HÉT)

1. hét

1. nap

Reggeli: 2 dl light őszibaracklé, 40 g gépsonka, fél kifli
Tízórai: egy főtt tojás, 100 g alma
Ebéd: 2 db sovány húsból gombóc, 2 ek. paradicsomszósszal
Uzsonna: 2 dl kefír
Vacsora: 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta

2. nap

Reggeli: 2,5 dl narancsturmix, 1 db lágytojás, fél kifli
Tízórai: 25 g pizzasonka, 1 db hamlett
Ebéd: 3 dl becsinált leves, 2 db káposztás palacsinta
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: 120 g pulykasült, 200 g párolt sárgarépa

3. nap

Reggeli: 2 dl tejeskávé édesítővel, 1 dkg sonkaszalámi, fél korpászsemle
Tízórai: 100 g alma
Ebéd: 2 dl dbableves, 2 db gombával töltött burgonya
Uzsonna: tojássaláta, negyed zsemle
Vacsora: 80 g körözött, fél kifli, 150 g paradicsom

4. nap

Reggeli: 2 dl narancslé, 2,5 dkg sertés párizsi, 1 db kifli
Tízórai: 2 dl kefír
Ebéd: 200 g erőleves, 150 g teflonban sült csirke, 100 g ananászsaláta
Uzsonna: 150 g körte
Vacsora: 100 g svéd gombasaláta, 1 db kifli

5. nap

Reggeli: 2 dl paradicsomlé, 50 g zalai felvágott, fél zsemle
Tízórai: 150 g narancs
Ebéd: 200 g karalábéleves, 80 g aprópecsenye, 200 g vegyes zöldség
Uzsonna: 50 g mozarella sajt, 150 g alma
Vacsora: 200 g rakott karfiol (rizs nélkül)

6. nap

Reggeli: 2 dl 1,5%-os tej, 40 g pulykasonka, 50 g retek, fél kifli
Tízórai: 1 db főtt tojás, 150 g alma
Ebéd: 250 g rácponty, vagy tonhalszelet 2 ek. lecsóval
Uzsonna: 1 dl 0%-os gyümölcsjoghurt
Vacsora: 150 g natúr hagymás máj, saláta

7. nap

Reggeli: 50 g sonkaszalámi, 1 sz. barnakenyér, 1 db paradicsom
Tízórai: 2 dl őszilé, 4 dkg óvári köményes sajt
Ebéd: húsgombóc-leves, 2 db túrós palacsinta
Uzsonna: 150 g alma
Vacsora: 250 g párolt vegyes zöldség

2. hét

1. nap

Reggeli: 2 dl meggylé, 40 g pulykasonka, fél zsemle
Tízórai: 1 db főtt tojás, 100 g alma
Ebéd: 2 db töltött káposzta
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta

2. nap

Reggeli: 2 db keménytojás, fél kifli
Tízórai: 2 dl paradicsomlé
Ebéd: 200 g gyümölcsleves, 250 g gombával töltött csirkecomb
Uzsonna: 2 dl kefír
Vacsora: 150 g párolt vegyes zöldség, reszelt sajt

3. nap

Reggeli: 2 dl narancslé, 40 g gépsonka, 2 dkg barna kenyér
Tízórai: 150 g alma
Ebéd: 200 g zöldségleves, 80 g natúrszelet, 150 g párolt mexikói saláta
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: alma-cékla saláta, 2 db főtt tojás

4. nap

Reggeli: 2 dl 1,5 %-os tej, 1 ek. müzli
Tízórai: 1 db kockasajt
Ebéd: 200 g tökfőzelék, 1 db tükörtojás
Uzsonna: 2 dl kefír
Vacsora: 200 g gyümölcssaláta

5. nap

Reggeli: 2 dl kefír, 1 db kifli
Tízórai: 100 g alma
Ebéd: 150 g natúrszelet, 100 g angolos karfiol
Uzsonna: 2 dl gyümölcslé
Vacsora: 150 g húsgombóc, 80 g paradicsommártás

6. nap

Reggeli: gyümölcsturmix 1,5%-os tejből
Tízórai: 150 g alma
Ebéd: 100 g grillezett csirkemell, 150 g kelkáposzta-főzelék
Uzsonna: 2 dl gyümölcsös joghurt
Vacsora: 200 g rakott burgonya, 50 g káposztasaláta

7. nap

Reggeli: 2 dl paradicsomlé, 20 g zalai felvágott, fél kifli
Tízórai: 1 db kockasajt
Ebéd: Sóskamártás 1 db tükörtojás
Uzsonna: 150 g alma
Vacsora: 200 g grillcsirke, 150 g uborkasaláta

ÜNNEPEK UTÁNI 3 NAPOS DIÉTA

1. nap

Reggeli: zabkása, lenmaggal és fahéjas, reszelt almával
Tízórai: egy marék bogyós gyümölcs
Ebéd: egy adag spenót főzelék – önmagával sűrítve – egy tojással
Uzsonna: egy alma, pár szem korpás keksz
Vacsora: egy szelet fokhagymás pirítós

2. nap

Reggeli: egy adag gyümölcsturmix
Tízórai: egy csésze zöld tea, pár szelet puffasztott búza
Ebéd: 15 dkg grillezett tengeri hal bulgurral
Uzsonna: egy körte, egy csésze maté tea
Vacsora: egy adag görögsaláta

3. nap

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós csicseriborsókrémmel, egy csésze zöldtea
Tízórai: egy pohár élőflórás joghurt, egy körte
Ebéd: tonhalas tészta (durum)
Uzsonna: egy adag mozzarellás paradicsomsaláta
Vacsora: egy adag tökfőzelék – önmagával sűrítve

Vélemény, hozzászólás?