Gyógykezelések – Vitalitásház Bogács
+3649534002 |
| 3412 Bogács, Dózsa György utca 4.
Telefon
+3649534002
Helyszín
Bogács, Dózsa Gy. út 4.
Nyitva
időpont-egyeztetés

Gyógykezelések

2017.01.15. 17:45 (2016.12.08. 08:57) · 0 hozzászólás

A Thermál Gyógycentrumban a Thermálfürdő területén belül (3412 Bogács, Fürdő utca 2.) az alábbi gyógyszolgáltatásokkal várjuk Önöket:

Gyógykezelés

Munkatársaink nagy szaktudásúak, nyitottak, jó kommunikatív és empátiás készséggel rendelkeznek.
Kezelések:

 • Orvosi gyógymasszázs
 • Hévízi iszapkezelés
 • Víz alatti vízsugármasszázs
 • Víz alatti csoportos gyógytorna
 • Interferencia
 • Diadinamic
 • Iontophorésisek
 • Tens
 • Selectív ingeráram
 • Ultrahangkezelés
 • Kowarschik galván- és különleges galvánkezelés
 • Biotronlámpa
 • Antireumatikus pakolás
 • Akupunktúra
 • Szolárium
 • Fekvő talpsugárzós infraszauna

 

Támogatott gyógyfürdő kezelések:

Iszappakolás

A természetben előforduló, szerves és szervetlen alkotókban gazdag iszap jól tartja a meleget, serkenti a vérellátást és csillapítja a fájdalmat. Krónikus, kopásos ízületi- és gerincelváltozások, izomgörcsök, idült kismedencei folyamatok gyógykezelésében eredményes. A kezelés jól bevált gyógymód elsősorban elmerevedett izomzat, kontraktúrák feloldására, idült reumás kórképek, ízületi ficamok, végtagi törések utókezelése esetén. Az egész testet befedő iszappakolás kiválóan lazítja a görcsös, fáradt izmokat, így erőteljes sportolás, vagy egy megerőltető munkanap után is kifejezetten ajánlott.

Az iszapkezelés általában kiegészítő balneoterápiás eljárás, de gyakran önálló gyógymódként is használható. Hőmérsékleti beállítása általában 42°C, mely a lassú hőleadás miatt stabil. Kezelésnél az iszapot közvetlenül a bőrre helyezzük, majd egy textillepedővel, egy gumilepedővel, valamint egy takaróval hőszigetelést képzünk.

Hatása: Az iszap ásványi sói gyorsítják a méreganyagok eltávolítását, elősegítik a görcsös, stresszes területek relaxációját, ösztönzik a periférikus érrendszert.
Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, pótolja a szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. A bőrt regenerálja és feszessé teszi.

 

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst gyógyító jelleggel végezzük, orvosi utasításra. Alapja a svéd masszázs, tehát az európai irányzathoz tartozik. A gyógymasszázs kifejezetten a nem teljes értékűen működő testrészekre irányul.
Az ülőmunkából, illetve a rossz tartásból eredő ortopédproblémákat hatékonyan javítja. Leginkább azok élvezhetik előnyeit, akik erős fizikai vagy szellemi megterhelésnek vannak kitéve huzamosabb időn keresztül.

Hatása: A gyógymasszázs, amellett, hogy enyhíti a panaszokat, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, ellazítja az izmokat, növeli a teljesítményt, továbbá az immunrendszerre is pozitív hatással van. Fájdalomcsillapító és nyugtató hatása is közismert.

Igen hasznos vérkeringési problémák és anyagcsere, illetve emésztési problémák esetén. Mivel erős stresszoldó hatása van, ezért stresszből eredő fejfájás, illetve alvási zavarok esetén is pozitív hatással van a páciensre. Izomlazító hatása miatt izomgörcsök, húzódásos panaszok, továbbá váll, nyak és hátfájás esetén is alkalmazható.

 

Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)

A kezelés speciális orvosi kádban történik. A meleg vízsugarat kézi vezérléssel a test meghatározott területeire irányítjuk, erőssége az előírásnak megfelelően változtatható.

Hatása: Ez a mélyreható szövetinger javítja a vér- és nyirokkeringést, ellazítja és megerősíti az izmokat. Igen hatékony izomfájdalmak, ízületi problémák gyógyításában, valamint balesetek és műtét utáni rehabilitációban.

 

Víz alatti csoportos gyógytorna

A víz fizikai tulajdonságainak köszönhetően a víz alatt végzett tornagyakorlatok kevésbé terhelik a szervezetet, könnyebben elvégezhetőek és a sérülés veszélye is minimális. Ennek oka a víz fizikai tulajdonságaiban, elsősorban felhajtóerejében keresendő: a vízbe merült testet sokkal könnyebb mozgatni, az elesés veszélye jóval kisebb. Azoknál is alkalmazható, akiknek a normál gyógytorna nem ajánlott. A tornát kis csoportokban, szakképzett gyógytornász irányításával végezzük.

Hatása: A gyógytorna minden lazító-erősítő hatása itt is elérhető. Emellett a víz masszírozó hatást is kivált a bőr alatti szövetekben, izmokban.

 

Medencefürdő

A bogácsi gyógyvíz jótékony hatását a Gyógycentrum beltéri medencéjében is élvezhetik vendégeink.

Ideje: 20 perc ajánlott, megismételhető


Örömmel veszünk minden visszajelzést!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük