Gyógykúra

Bogácson lehetőség van a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (régi nevén OEP) által támogatott gyógyászati szolgáltatások igénybevételére is az alábbi módon:

 • Az orvosi rehabilitációs ellátás keretében történő gyógyfürdőellátások rendelése, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyfürdő-ellátások kiszolgálása az 5/2004. (XI.19.) számú, a finanszírozás pedig a 23/2007. (V.18.) számú EüM rendeletben meghatározottak szerint történik.
 • Ha ön rendelkezik mozgásszervi szakrendelésen Bogácsra felírt gyógyfürdőutalvánnyal, akkor már csak annyi teendője van, hogy a Termálfürdő gyógyászati recepciójánál a kezeléseit előjegyeztesse, időpontot egyeztessen. A gyógyfürdőutalvány felírástól számítva 28 napon belül váltható be, lejárt vényt elfogadni nem lehet.
 • Amennyiben ön háziorvosi beutalóval érkezik, Bogácson, az Egészségházban (3412 Bogács, Alkotmány út 23.) lehetőség van Fizioterápiás Szakorvosi vizsgálatra, ahol szakmailag indokolt esetben kiállítják gyógyfürdő-utalványát. A rendelésre előjegyzés szükséges telefonon: +36-49/534-046
  Fizioterápiás Szakorvosi rendelés Bogácson az Egészségházban hétfőn és csütörtökön 14.00-16.00 között van.
  A rendelésre kérjük mindenképpen hozza magával TAJ-kártyáját, valamint az eddigi szakorvosi leleteit, zárójelentéseit. Amennyiben Ön daganatos beteg volt, a kezelés felírásához onkológiai vélemény is szükséges.
 • A háziorvosi beutalón a következőnek kell szerepelnie:
  Mezőkövesd Rendelőintézet Fizioterápiás Szakrendelés
  Rendelés kódja: 051121402
 • Az NEA-támogatott kezelések igénybevételéhez a TAJ-kártyát minden esetben fel kell mutatni.
 • Társadalombiztosítási támogatással naptári évenként összesen két kúra rendelhető. A következő évre áthúzódó kúra a megkezdése szerinti évhez tartozik.
 • Egy kúrában legfeljebb négy különbözőfajta kezelést lehet rendelni. Az egyes fürdőgyógyászati kezelés fajtákat főszabály szerint 15 alkalomra lehet rendelni, de a rendelő orvos szakmailag indokolt esetben ettől eltérően 6-15 kezelést is rendelhet.
 • Szállásfoglaláskor kérjük feltétlenül jelezze előre, hogy gyógyszolgáltatásokat is igénybe kíván venni, és milyen beutalóval érkezik.
 • Fizioterápia Szakorvosi rendelés Bogácson az Egészségházban hétfőn és csütörtökön 14.00-16.00 között van, ennek megfelelően érdemes hétfői érkezéssel foglalni a szállásukat, hogy a lehető leghatékonyabban tudja kihasználni az itt tartózkodását.
 • A gyógykezelések időpontjait a Bogácsi Termálfürdő gyógyászati munkatársai határozzák meg, erre a Vitalitásháznak nincs befolyása, de tájékozódni szívesen segítünk. Tel.: +36-49/534-002

Vélemény, hozzászólás?