Gyógyászat – Vitalitásház Bogács
+3649534002 |
| 3412 Bogács, Dózsa György utca 4.
Telefon
+3649534002
Helyszín
Bogács, Dózsa Gy. út 4.
Nyitva
időpont-egyeztetés

Gyógyászat

2019.09.07. 16:00 (2016.12.08. 08:49) · 0 hozzászólás

Akár wellness hétvégéjét, akár gyógykúráját tervezi Bogácson eltölteni, a fürdő gyógyvizének jótékony hatását tovább fokozhatják a Bogácsi Termálfürdőben, a Thermál Szálló A épületében található Gyógycentrum (a Vitalitásháztól 3 perc sétára) kezelései, amiket a hely szelleméhez illő oldott, barátságos hangulatban végeznek nagy szaktudással rendelkező munkatársaink.

A Gyógycentrumban számos egészségügyi, egészségmegőrző és wellness kezelést vehetnek igénybe – köztük a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (régi nevén OEP) által támogatott kezeléseket is.

A külső ingerekkel elért kezelések hatására a test ellazul, a fájdalmak csillapodnak, a vér- és nyirokkeringés helyreáll, s felszabadulnak a szervezet saját fájdalomcsillapító és boldogsághormonjai, s így gondolataink pozitív áthangolását is tapasztalhatjuk.

Alábbi táblázatban az itt igénybe vehető gyógyszolgáltatásokat gyűjtöttük össze. A gyógymasszázsok a Vitalitásházától 3 percnyi sétára található Termálfürdőben érhetőek el (Fürdő út 2.).

Árlista

A külső ingerekkel elért kezelések hatására a test ellazul, a fájdalmak csillapodnak, a vér- és nyirokkeringés helyreáll, s felszabadulnak a szervezet saját fájdalomcsillapító és boldogsághormonjai, s gondolataink pozitív áthangolását tapasztalhatjuk.

A kezelések igénybevétele előtt kérje orvos tanácsát!

Az alábbi kezelések a Thermál Gyógycentrumban találhatóak és orvosi beutalóval is igénybe vehetőek:

Iszappakolás

A természetben előforduló iszapot pakolás formájában alkalmazzák. A szerves és szervetlen alkotókban gazdag iszap jól tartja a meleget, serkenti a vérellátást és csillapítja a fájdalmat. Krónikus, kopásos ízületi- és gerincelváltozások, izomgörcsök, idült kismedencei folyamatok gyógykezelésére használják.

Az iszap ásványi sói:

  • gyorsítják a méreganyagok eltávolítását,
  • elősegítik a görcsös, stresszes területek relaxációját,
  • ösztönzik a periférikus érrendszert

Az egész testet befedő iszappakolás kiválóan távolítja el a méreganyagokat, lazítja a görcsös, fáradt izmokat, így erőteljes sportolás, vagy egy megerőltető munkanap után kifejezetten ajánlott.

Az iszapkezelés általában kiegészítő balneoterápiás eljárás, de gyakran önálló gyógymódként is használható. Hőmérsékleti beállítása általában 42°C, mely a lassú hő leadás miatt stabil. Kezelésnél az iszapot közvetlenül a bőrre helyezik, majd egy textillepedővel, egy gumilepedővel, valamint egy takaróval hőszigetelést képeznek. A kezelés jól bevált gyógymód elsősorban elmerevedett izomzat, kontraktúrák feloldására, idült reumás kórképek, ízületi ficamok, végtagi törések utókezelése esetén. Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, pótolja a szervezetben a hiányzó ásványi anyagokat. A bőrt továbbá regenerálja, és feszessé teszi.

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst gyógyító jelleggel végezzük, orvosi utasításra. A gyógymasszázs alapja a svéd masszázs, tehát az európai irányzathoz tartozik. A gyógymasszázs kifejezetten a nem teljes értékűen működő testrészekre irányul. A kezelés időtartama teljes mértékben a panasz mennyiségétől és erősségétől függ.

A gyógymasszázs, amellett, hogy enyhíti a panaszokat, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, ellazítja az izmokat, növeli a teljesítményt, továbbá az immunrendszerre is pozitív hatással van. Fájdalomcsillapító hatása kettős. Elsősorban az idegvégződésekre gyakorolt behatás által gátolja az fájdalmas ingerek eljutását az agyba, tehát hasonlóképpen csillapítja a fájdalmat, mint a fájdalomcsillapító tabletták. Továbbá speciális területeken való mechanikus behatás által az agyat fokozott endorfin termelésre készteti, amely szintén fájdalomcsillapítóként hat a szervezetre. A gyógymasszázs nyugtató hatása is közismert, hiszen az izmok ellazítása stresszoldó hatással bír. Igen hasznos vérkeringési problémák és anyagcsere, illetve emésztési problémák esetén. Mivel erős stresszoldó hatása van, ezért stresszből eredő fejfájás, illetve alvás zavarok esetén is pozitív hatással van a páciensre. Izomlazító hatása miatt izomgörcsök, húzódásos panaszok, továbbá váll, nyak és hátfájás esetén is alkalmazható.

Az ülőmunkából adódó összes ortopéd problémát, ami a rossz tartásból ered, hatékonyan javítja. Leginkább azok élvezhetik ezeket az előnyöket, akik erős fizikai vagy szellemi megterhelésnek vannak kitéve huzamosabb időn keresztül.

Víz alatti vízsugár masszázs (Tangentor)

A kezelés speciális orvosi kádban történik. A meleg vízsugarat kézi vezérléssel a test meghatározott területeire irányítják. Ez a mélyreható szövetinger javítja a vér- és nyirokkeringést, ellazítja és megerősíti az izmokat. Erőssége az előírásnak megfelelően változtatható. Igen hatékony izomfájdalmak, ízületi problémák gyógyításában, valamint balesetek és műtét utáni rehabilitációnál.

Víz alatti csoportos gyógytorna

A víz fizikai tulajdonságainak köszönhetően a víz alatt végzett tornagyakorlatok kevésbé terhelik a szervezetet, könnyebben elvégezhetőek és a sérülés veszélye is minimális. Ennek oka a víz fizikai tulajdonságaiban, elsősorban felhajtóerejében keresendő. A vízbe merült testet sokkal könnyebb mozgatni, az elesés veszélye jóval kisebb. Emellett a víz masszírozó hatást is kivált a bőr alatti szövetekben, izmokban. Azoknál is alkalmazható, akiknek a normál gyógytorna nem ajánlott. A tornát kis csoportokban, szakképzett gyógytornász irányításával végezzük

A víz fizikai tulajdonságainak köszönhetően a víz alatt végzett tornagyakorlatok kevésbé terhelik a szervezetet, könnyebben elvégezhetőek és a sérülés veszélye is minimális. Ennek oka a víz fizikai tulajdonságaiban, elsősorban felhajtóerejében keresendő. A vízbe merült testet sokkal könnyebb mozgatni, az elesés veszélye jóval kisebb. Emellett a víz masszírozó hatást is kivált a bőr alatti szövetekben, izmokban. Azoknál is alkalmazható, akiknek a normál gyógytorna nem ajánlott. A tornát kis csoportokban, szakképzett gyógytornász irányításával végezzük.

Gyógyvíz

A fürdőzés egyidős az emberi civilizációval. Az utóbbi évtizedekben világszerte megnőtt a kereslet az ún. szelíd gyógymódok, a természetben rejlő gyógyítási lehetőségek kihasználása iránt. A gyógyforrások, termálvizek adottságait az ember évszázadok óta ismeri és használja. Régészeti leletek tanúsága szerint hazánk némely termálvíz forrására már a rómaiak is rátaláltak, és éltek is azok jótékony hatásával. 2001. június hónapban az Országos Gyógyfürdő Igazgatóság a községünkben található termálvizet gyógyvízé minősítette.

A föld mélyéből feltörő vizek gyógyhatása főként attól függ, hogy milyen kémiai alkotóelemek – kőzetekből kioldott sók, ásványi anyagok, elnyelt gázok találhatók bennük, és ezek milyen hatással vannak egymásra, valamint az emberi szervezetre.

A Bogácson található gyógyvíz ásványi anyagtartalma szerint kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, fő biológiai hatóanyag alapján pedig a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik.

Egy Caesar korabeli gyógyító így ír a kénes gyógyvizekről: a kénes gyógyvizek úgy állítják helyre testi-lelki egészségünket, hogy hevítik a szervezetben lerakódott káros anyagokat, majd a testből kiűzik azokat. A megfigyelés még ma is megállja a helyét a gyógyításban. A kén átdiffundálva a kültakarón, beépül az ízületi porcba. Belélegezve a koszorús ereket tágítja, egészséges emberekben kedvező hatást fejt ki az érszűkület megelőzésében, hiszen az erek falába beépült kén a koleszterin lerakodását megakadályozza. Enyhén baktériumölő hatású. A vér húgysavszintjét csökkenti, s így a közvényes rohamok aktiválása csökken. A bőr a legnagyobb immunszervünk, kimutatták a kénes gyógyvizek kedvező immunrendszeri erősítő hatását. Indirekt módon a kötőszöveti enzimeken keresztül pozitív irányba hangolja az anyagcserét. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, a bőrön át való felszívódása alapján csontritkulásban kedvező hatású lehet. Kitűnően alkalmas izomfájdalmak, izomgörcsök oldására, az ízületi merevség csökkentésére. Hatásos krónikus gyulladásos mozgásszervi kórképek nyugalmi szakaszában. Bőrgyógyászati megbetegedések közül jó hatású enyhe psoriasis vagy seborhea eseteiben. Kedvező a hatása a nőgyógyászati idült gyulladásos megbetegedésekben, a gyulladásos izzadmány felszívódásának elősegítésével. A víz a természet ereje testi és lelki egészségünk kulcsa. Használjuk ki a lehetőségeket és gyógyuljunk szelíd módon.

Kérjük kedves vendégeinket, hogy esetleges betegségeikkel kapcsolatban kérjék orvos tanácsát, a masszázsra és kezelésekre  való bejelentkezést megelőzően, s tekintsék át az ellenjavallatokat!

Köszönjük!


Örömmel veszünk minden visszajelzést!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük