Eper és uborka- Hidratáló arcpakolások házilag

Mi sem vitatjuk, hogy néha szükségünk van kozmetikusokra, azonban ha néhány ötlet a zsebünkben van, kevesebb időt kell eltöltenünk a kozmetikus-székben.

Mint mindig, az első és legfontosabb, hogy a napsütéses órák növekedésével szervezetünknek nagyobb a folyadékszükséglete, ezért fokozottan figyeljünk oda, hogy rendszeresen fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, ami akár egy frissítő tavaszi limonádé is lehet.

Mindemellett pedig bőrünknek is szüksége van arra, hogy megfelelő legyen a folyadékbevitelünk, hiszen ellenkező esetben bőrünk dehidratálttá válhat.

Most bemutatunk hány trükköt, amivel egy picit könnyíthetünk a helyzeten, és saját magunk is adhatunk egy kis arckezelés magunknak.

Ehhez zöldségeket, és gyümölcsöket fogunk használni.

Ha tavasz, akkor nem más, mint az eper

Zsírosabb bőrtípusra remek hidratáló lehet a földieper, mindamellett, hogy nagyon jó gyulladáscsökkentő hatása van. Az előzetesen langyos vízzel megtisztított arcbőrt egy félbevágott eperrel masszírozzunk át. Ezután pedig ha pár szem földiepret összeaprítunk, és elkeverjük natúr joghurtba, arcunkra kenve tisztító, és frissítő hatását fejtheti ki. Tíz percig hagyjuk fent ezt az epres maszkot, majd tiszta vízzel mossuk meg arcunkat. Elképzelhető, hogy pakolás közben a maszk egy picit csípni fog, mivel tisztító hatása van, ez így normális.

Vízhiány ellen, uborkás arcpakolás

Nincs is rosszabb, mint amikor érezzük, hogy bőrünk vízért kiállt. Erre a legjobb, ha elkészítünk magunknak egy tavaszi uborkás arcpakolást. Tekintettel arra, hogy az uborka kiválóan hidratál, a kozmetikai kencék egyik legjobb alapanyaga. Rendszeres használata mellett bőrerősítő hatása is közismert.

Semmilyen más összetevőre nincsen szükségünk, mindössze egy uborkára. Az uborkát leturmixoljuk, levét leszűrjük, és a megmaradt uborkalevét visszük fel arcbőrünkre. Nagyjából 20 percnek kell eltelnie a felpakolás után, ezután az újbegyünkkkel körkörös mozgással lehet a maszkot eltávolítani. Ezzel az elhalt hámréteget is leradírozzuk arcunkról. A radírozást követően egy meleg vizes arcmosás ajánlott, majd párszor hideg vízzel is mossuk át bőrünket.