Mire is jó a citrom?

Összeszedtünk pár betegséget, ami citrommal gyógyítható. Nem is gondolta volna mi mindenre jó a citrom.

Mivel szinte minden háztartásban megtalálható a citrom, most leírjuk mire is jó. Ha esetleg nem lenne otthon, akkor is nagyon könnyen beszerezhető, hiszen minden boltban megtalálható az év minden napján.

Szájpenész

Nem is gondolta volna, hogy segít a szájpenész legyőzésében. Ezt antibakteriális és vírusölő hatásának köszönheti. Nem kell mást tenni, mit egy kis citromlevet meleg vízzel összekeverni. A nap bármely szakában öblögethetünk és annyiszor ahányszor csak akarjuk.

Lázcsillapító

Forró vízzel elkeverve 2-3 kifacsart citrom leve és egy kis méz lázcsillapító hatással bír. Fontos hogy egyszerre igyuk meg, ne várjuk meg amíg kihűl.

Stressz

Mivel erős nyugtató hatással bír a citrom, ezért ajánlják stressz illetve szorongás esetén. Feszültség vagy stressz esetén vágjunk fel cikkekre egy citromot, kenjük be kevés mézzel és együk meg.

Pattanás

Mivel C-vitaminban gazdag, ezért nagyszerűen regenerálja a pattanásos és gyulladt bőrt. Megszünteti a gyulladásokat és csökkenti a fertőzéseket. Reggel egy friss citromnak facsarja ki a levét és vízzel hígítva igya meg. Másik hatásos módszer, este lefekvés előtt az alaposan megtisztított bőrt kenje be a citrom levével, majd reggel ébredés után alaposan mossa le a kezelt területet vízzel.

Vélemény, hozzászólás?