Fokhagyma különböző betegségekre

Összeszedtünk különböző felhasználási módszert, amire a fokhagyma alkalmazható.

A nyers fokhagyma jótékony hatásai:

  • megvéd a megfázástól és meghűléstől
  • erősíti az immunrendszert
  • segít a vérszegénységi problémákban
  • tisztítja a bőrt
  • tisztítja a vért

Csillapítja a fogfájást

Hirtelen megfájdul a fogunk, de nincs otthon gyógyszer, akkor használjunk fokhagymát. (Remélhetőleg az mindig van otthon.) Egy megtisztított fokhagymát helyezzünk a fájós fogunk mögé az ínyhez. Pár percen beül jelentősen enyhül a fájdalom.

Pattanások ellen

Levében nagyon erős összetevők megtalálhatók, melyek szembeszállnak a mitesszerekkel és a gyulladt pattanásokkal. A pattanásos bőrt egyszerűen úgy tudjuk kezelni, hogy a pattanásos területet bekenjük egy cikk megtisztított fokhagymával.

Gombásodás ellen

A megtámadt körmöt egy nagyon egyszerűen elkészíthető fokhagyma lemosóval kezelhetjük. 10 cikk megtisztított fokhagymát felszeletelve tegyünk bele egy liter vízbe és azzal mossuk át a kezelni kívánt területet. Kicsivel hatásosabb módszer, ha van otthon olívaolaj és abba tesszük a fokhagymagerezdeket.

Erősíti az immunrendszert

Nagyon jó immunrendszer erősítő a fokhagyma. Annyit kell tennünk, hogy minden reggel a szánkba veszünk egy gerezd fokhagymát és ott tartjuk amíg csak tudjuk. Ha nem sokáig tudjuk csak úgy a szánkba tartani, akkor egészen nyugodtan forgathatjuk a szánkba, hiszen a benne lévő hatóanyagok felolvadnak a nyálban.

Szálka eltávolítása

Könnyebben eltávolítható a szálka a kezünkből vagy akármely testrészünkből, ha egy cikk fokhagyma levével átitatott sebtapaszt teszünk arra a részre, ahol a szálka megtalálható. Körülbelül egy óra elteltével könnyebben eltávolítható a szálka, nem szakad bele a bőrbe.

Vélemény, hozzászólás?