Remek megoldás darázscsípésre: a hagyma

Bár a fokhagyma az egyik leghíresebb és legelterjedtebb antibiotikum, azonban a hagyma más fajai is igen sok pozitív tulajdonsággal bírnak, melyek hozzájárulnak a szervezetünk általános egészségéhez.

A hagymának számos formája ismert (fok-, póré-, gyöngy-, vöröshagyma, stb.), melyek mindegyike hozzájárul szervezetünk egészségéhez, ezért rendszeres fogyasztásuk erősen javallott. Számos egészségügyi problémára nyújthat megoldást, közülük néhány:

  • lázcsillapítás: hőemelkedés csökkentésére az egyik bevált módszer a talp alá, zokniba rejtett hagymadarab
  • meghűlés: tea formájában fogyasztva kiváló folyadékpótlás megfázás esetén
  • toxinok ellen: méreghajtó hatása miatt bármilyen betegség esetén érdemes sok hagymát fogyasztani.
  • bedugult fül: tegyük a hagyma közepét óvatosan (nem belenyomva!) a hallójáratba egy éjszakára
  • égési sérülés: akár már két percig az égési sérülésre helyezve csökkenti a fájdalmat és megnyugtatja az égett területet, hűsíti azt, így kevésbé vagy egyáltalán nem hólyagosodik fel
  • csípés enyhítése: a méh vagy darázscsípés helye bekenhető vöröshagyma levével a fullánk eltávolítását követően

Vélemény, hozzászólás?