Egészséges táplálkozás alapelvei

1. Fogyasszon igazi ételeket! Próbáljon meg olyan ételeket fogyasztani, amit már dédszülei is ismertek. Próbálja meg elkerülni a gyorséttermi ételeket.

Testünk a kert, akaratunk a kertész.
William Shakespeare

2. Fontolja meg! Nem minden étel annyira egészséges, mint amennyire gondoljuk. Ilyen például a mindennap használt margarin.

3. Mesterséges anyagok kerülése! A háziasszonyok többsége vásárlás alkalmával megnézi az összetevőket is. Ha olyannal találkozik, amit nem ismer akkor azt inkább ne vegye meg. Nem biztos, hogy ezek ártalmasak, de jobb az elővigyázatosság, mert ezek utalhatnak a túlzott feldolgozásra.

4. Nem mindegy hol vásárol! Ha van helyi termelő ismerőse érdemesebb tőle vásárolni, hiszen az ő általa kínált zöldségek, gyümölcsök biztos, hogy frissek és tudjuk a származási helyét is.

5. Minőség mindenek előtt! Jó minőségű ételek fogyasztása nagyon fontos szervezetünk számára. Nem muszály mindennap minőségű ételt ennie, hiszen ha csak keveset fogyaszt belőle már az is elegendő, mert megfelelő mennyiségű táplálékot juttatunk szervezetünkbe.

6. Első helyen a növényi táplálék! Helyezze előtérbe az étkezések során a növényi táplálékot. Értékes tápanyagokat tartalmaznak.

7. Főzzön, a saját kertjéből! Ha van rá lehetősége és módja, akkor otthon termessze meg magunknak a zöldségeket. Sokkal egészségesebb és elfogyasztásakor jó szájízzel fogja enni, hiszen tudja, hogy az a sajátja, ön dolgozott meg érte. Sokkal egészségesebb is.

Vélemény, hozzászólás?