A D-vitamin csökkenti a túlsúlyt? – Vitalitásház Bogács
+3649534002 |
| 3412 Bogács, Dózsa György utca 4.
Telefon
+3649534002
Helyszín
Bogács, Dózsa Gy. út 4.
Nyitva
időpont-egyeztetés

A D-vitamin csökkenti a túlsúlyt?

A D-vitamin valójában nem is vitamin, hanem egy hormonszerű előanyag. Ez vagy napsugárzás hatására alakul ki a bőrben, vagy a táplálékkal jut be a szervezetünkbe, és sok mindenre jótékony hatással van.

A D-vitamin védi a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit. Ennélfogva fokozza az inzulinérzékenységet, azaz elősegíti, hogy a sejtek inzulin hatására könnyebben vegyék fel a cukrokat. A D-vitamin tehát „megkönnyíti az inzulin dolgát”. D-vitamin hatására a vércukorértékek rendeződnek, és csökken a vérben a gyulladásos folyamatokkal összefüggésbe hozható anyagok koncentrációja, amelyek olyan érbetegségek megnövekedett kockázatára utalnak, mint amilyen például a szívinfarktus vagy a stroke.

Az elhízott egyéneknél, cukorbetegeknél alacsonyabb a D-vitamin-szint, valószínűleg azért, mert csökkentett a biológiai hozzáférhetőség. Ezek esetében, hogy a vér kalciumszintje normál értékek között maradjon, a terápiás D-vitamin adag akár 100 000 IU vagy 2,5 mg napi adag lenne.

Tudj meg többet a Sweetness-diabet blogon!

Ha Ön szerint ez másokat is érdekelhet, köszönjük, ha velük is megosztja!


Örömmel veszünk minden visszajelzést!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük