28 napos, 1200 kalóriás étrend és ünnepek utáni 3 napos diéta… – Vitalitásház Bogács
+3649534002 |
| 3412 Bogács, Dózsa György utca 4.
Telefon
+3649534002
Helyszín
Bogács, Dózsa Gy. út 4.
Nyitva
időpont-egyeztetés

28 napos, 1200 kalóriás étrend és ünnepek utáni 3 napos diéta…

28 napos, 1200 kalóriás étrend és ünnepek utáni 3 napos diéta…

 

1. Hét

 1. nap

Reggeli:    1 szelet rozskenyér, 1 nagy paprika, 50 g pulykasonka
Tízórai:     50 g túró, 2 kivi
Ebéd:        mustáros grillcsirkemell görögsalátával
Uzsonna:  1 narancs
Vacsora:   sajtsaláta (többféle sajt kb. 10-15 dkg, dió, jégsaláta,
paradicsom

2. nap

Reggeli:    1 magos zsömle, 2 tükörtojás, kígyóuborka
Tízórai:     1 alma
Ebéd:         fokhagymás tonhalsteak, párolt cukkinivel
Uzsonna:   vaníliás vagy csokis light puding
Vacsora:    mozzarella paradicsommal (olívaolaj, majoránna, bazsalikom)

3. nap

Reggeli:    1 szelet rozskenyér, 40-50 g pulykasonka, kockasajt, paprika
Tízórai:     almás túrókrém (alma, túró, joghurt, fahéj)
Ebéd:        pulykanyárs káposztasalátával (pulykamell, hagyma, paprika,
cukkini)
Uzsonna:  olajos magvak (mandula, kesudió, dió)
Vacsora:   csirkés Cézár-saláta

4. nap

Reggeli:    mandulás zabpelyhes natúr joghurt
Tízórai:     50g túró málnával
Ebéd:        spenót tükörtojással
Uzsonna:  barack
Vacsora:  sült zöldségek

5. nap

Reggeli:    2 virsli, mustár, magos barna kenyér
Tízórai:     csirkemellsonka, paradicsom
Ebéd:        grillezett sajt párolt brokkolival
Uzsonna:  egy gyümölcsjoghurt
Vacsora:   körözött,  paprika, 1 szelet magoskenyér

6. nap

Reggeli:    2 főtt tojás, 1 teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós
Tízórai:     ribizli
Ebéd:        sajtleves, diétás húsospalacsinta
Uzsonna:  zöldségek (paprika, uborka, répa) zöldfűszeres kefires
mártogatóval
Vacsora:   2-3 grillezett virsli tzatzikivel

7. nap

Reggeli:   1 szelet magos kenyér, 50 g camembert sajt,
Tízórai:    2 kivi
Ebéd:       mustáros csirkecomb, barnarizs, balzsamecetes, grillezett
cukkini
Uzsonna:  50 g túró málnával
Vacsora:   tonhalsaláta (tonhalkonzerv, friss salátalevél, paradicsom,
olívabogyó, olívaolaj

2. Hét

8. nap

Reggeli:   magos zsömle, körözöttel, paprikával
Tízórai:    50 g málna
Ebéd:       sóskmártás, főtt burgonya (annak, aki nem diétázik) pikáns
fűszerezésű csirkemell
Uzsonna: 2 kivi
Vacsora:  pikáns fűszerezésű csirkemell párolt zöldséggel

9. nap

Reggeli:   1 szelet rozs kenyér, 2-3 tükörtojás, kígyóuborka
Tízórai:    fél marék mandula, kesudió
Ebéd:       Provance-i pulykasült, párolt lilakáposzta
Uzsonna: szójajoghurt
Vacsora:  cukkinis rántotta

10. nap

Reggeli:   csirkemellsonka, paradicsom, vajkrém, 1 kifli
Tízórai:    barackos túrókrém (barack, túró, joghurt, fahéj)
Ebéd:       bulgurral, szárnyassal rakott karfiol
Uzsonna: 1-2 répa
Vacsora:  szardínia vagy makréla friss fejes salátával

11. nap

Reggeli:   mandulás zabpelyhes natúr joghurt
Tízórai:    1 alma
Ebéd:       pulykamell sovány sajttal és póréhagymával sütve,
uborka saláta, vagy párolt sárgarépa
Uzsonna: tormás sonkatekercs, kígyóuborka
Vacsora:  pirított csirkemáj sült zöldségekkel

12. nap

Reggeli:   joghurtos zöldséges túró (túró, joghurt, só, bors, hagyma,
paradicsom, paprika, uborka)
Tízórai:    joghurt
Ebéd:       csirkecomb zabpelyhes bundában, fűszeres túrókrémmel,
répa, zeller salátával
Uzsonna: sajt-sonkatekercs (sonkaszeletek, majonézes tormával és
bele sajt, felcsavarni) retek
Vacsora:  diós csirkemell, káposztasaláta

13. nap

Reggeli:   paradicsommal, fokhagymával sült sajt, barna pirítóssal
Tízórai:    müzliscsoki
Ebéd:       sonkás rakott brokkoli
Uzsonna: 1 alma
Vacsora:  párolt hal, sárgarépa és pirított kel

14. nap

Reggeli:    1 szelet pirítós, 50 g camembert sajt, kaliforniai paprika
Tízórai:     eper/körte
Ebéd:        pestós csirkemell sajttal sült karfiollal
Uzsonna:  zöldségek (paprika, uborka, répa) zöldfűszeres
kefires mártogatóval
Vacsora:  Camemberes saláta

 3. Hét

15. nap

Reggeli:   sokszínű zöldséges omlett (brokkoli, paradicsom, zöldhagyma,
fokhagyma, fűszerek) 1 sz. rozskenyér
Tízórai:    50 g túró, málna
Ebéd:       Zöldséges árpagyöngye fasírt, almás-cékla salátával
Uzsonna:  brokkolis sonkatekercs
Vacsora:   cukkinis lecsó

16. nap

Reggeli:    virsli rásütött sajttal, barna kenyér, paprika
Tízórai:     1 alma, sajt, néhány szem dió
Ebéd:         hagymás sertésmáj, párolt sárgarépa
Uzsonna:  sonkatekercs, 1 db paradicsom
Vacsora:   diós csirkemellsaláta (sült csirkemellcsíkok, zeller, salátalevél,
majonéz, joghurt, dió, mustár, fűszerek)

17. nap

Reggeli:    1 kifli, 2 dl tej
Tízórai:     barack
Ebéd:        töltött csirkecomb, kefires saláta
Uzsonna:  1-2 répa
Vacsora:   egyszerű virsli saláta

18. nap

Reggeli:    1 kornspitz, 2 tükörtojás alatta pirított pulykamellsonka
Tízórai:     kivi
Ebéd:        fokhagymás halszelet, sült zöldség 
Uzsonna:
  vaníliás vagy csokis update puding
Vacsora:   parajpüré rántottával

19. nap

Reggeli:    1 szelet rozskenyér, 40-60 g pulykasonka, kockasajt, paprika
Tízórai:     csirkemellsonka, paradicsom
Ebéd:        sóban sült csirkecomb, saláta
Uzsonna:  olajos magvak (mandula, tökmag, mogyoró)
Vacsora:   majonézes sárgarépa saláta

20. nap

Reggeli:    2 főtt tojás, 1 teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós kenyér
Tízórai:     gyümölcsjoghurt
Ebéd:        vajban sült csirkemáj, pirított kellel
Uzsonna:  sajttekercs, zöldségek (paprika, uborka, répa)
Vacsora:   szardínia saláta

21. nap

Reggeli:    1 szelet magos kenyér, 50 g camembert vagy mozzarella sajt,
kaliforniai paprika
Tízórai:     alma
Ebéd:        tökfőzelék, csirkemell pörkölttel
Uzsonna:  1 gyümölcsjoghurt
Vacsora:   párolt zöldség virslivel

4. hét

22. nap

Reggeli:     1 szelet  tönkölykenyér, padlizsán- vagy avokadókrém,
Tízórai:      kivi
Ebéd:         hagymával sült sertés karaj, jégsaláta,joghurtos,
zöldfűszeres mártással
Uzsonna:   brokkolis sonkatekercs
Vacsora:    kefires virsli saláta

23. nap

Reggeli:     mandulás zabpelyhes natúr joghurt
Tízórai:      sajt, sonka, uborka
Ebéd:         zabkorpával panírozott csirkecomb (előtte bepácolni olaj
vagy joghurt, fokhagyma, zöldfűszerek és tepsiben
sütőpapíron kisütni), friss salátával
Uzsonna:   1 alma
Vacsora:    gyümölcssaláta sajttal

24. nap

Reggeli:    1 szelet rozskenyér, gombás, hagymás, paprikás omlett
Tízórai:     sárgarépa
Ebéd:        roston sült hal diós kéregben grillezett zöldségekkel
Uzsonna:  joghurt
Vacsora:   körözöttel töltött paprika

25. nap

Reggeli:    1 magos zsömle, camembert sajt, kaliforniai paprika
Tízórai:     egy gyümölcsjoghurt vagy
Ebéd:         töltött cukkini
Uzsonna:   gyümölcsös túrókrém (bármilyen gyümölcs, túró, joghurt,
fahéj)
Vacsora:   gyros salátával

26. nap

Reggeli:    tükörtojás, magos barna kenyér
Tízórai:     csirkemell sonka, retek
Ebéd:        tepsis csirke vele sült zöldségekkel
Uzsonna:  1 kivi
Vacsora:   grillezett mozarella, reteksaláta (retek, sonka vékonyan
felcsíkozva, majd összekeverve 1 tubus ligt sajtkrémmel,
snidlinggel)

27. nap

Reggeli:    spárgás szendvics, (vaj, sonka, sajt, főtt spárga, paradicsom)
Tízórai:     narancs
Ebéd:        fokhagymás vajban sült tonhalfilé, káposztasaláta
Uzsonna:  zöldfűszeres kefir
Vacsora:  göngyölt csirkemell

28. nap

Reggeli:    1 szelet magos, sonka, feta sajt,  paprika
Tízórai:     olajos magvak (mandula, kesudió, dió)
Ebéd:        gombás pulykamell csíkok, fejes saláta, fokhagymás öntettel
Uzsonna:  túró málnával
Vacsora:   Frnakfurti saláta

      1200 KALÓRIÁS ÉTREND (2 HÉT)

1. hét

1. nap

Reggeli: 2 dl light őszibaracklé, 40 g gépsonka, fél kifli
Tízórai: egy főtt tojás, 100 g alma
Ebéd: 2 db sovány húsból gombóc, 2 ek. paradicsomszósszal
Uzsonna: 2 dl kefír
Vacsora: 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta

2. nap

Reggeli: 2,5 dl narancsturmix, 1 db lágytojás, fél kifli
Tízórai: 25 g pizzasonka, 1 db hamlett
Ebéd: 3 dl becsinált leves, 2 db káposztás palacsinta
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: 120 g pulykasült, 200 g párolt sárgarépa

3. nap

Reggeli: 2 dl tejeskávé édesítővel, 1 dkg sonkaszalámi, fél korpászsemle
Tízórai: 100 g alma
Ebéd: 2 dl dbableves, 2 db gombával töltött burgonya
Uzsonna: tojássaláta, negyed zsemle
Vacsora: 80 g körözött, fél kifli, 150 g paradicsom

4. nap

Reggeli: 2 dl narancslé, 2,5 dkg sertés párizsi, 1 db kifli
Tízórai: 2 dl kefír
Ebéd: 200 g erőleves, 150 g teflonban sült csirke, 100 g ananászsaláta
Uzsonna: 150 g körte
Vacsora: 100 g svéd gombasaláta, 1 db kifli

5. nap

Reggeli: 2 dl paradicsomlé, 50 g zalai felvágott, fél zsemle
Tízórai: 150 g narancs
Ebéd: 200 g karalábéleves, 80 g aprópecsenye, 200 g vegyes zöldség
Uzsonna: 50 g mozarella sajt, 150 g alma
Vacsora: 200 g rakott karfiol (rizs nélkül)

6. nap

Reggeli: 2 dl 1,5%-os tej, 40 g pulykasonka, 50 g retek, fél kifli
Tízórai: 1 db főtt tojás, 150 g alma
Ebéd: 250 g rácponty, vagy tonhalszelet 2 ek. lecsóval
Uzsonna: 1 dl 0%-os gyümölcsjoghurt
Vacsora: 150 g natúr hagymás máj, saláta

7. nap

Reggeli: 50 g sonkaszalámi, 1 sz. barnakenyér, 1 db paradicsom
Tízórai: 2 dl őszilé, 4 dkg óvári köményes sajt
Ebéd: húsgombóc-leves, 2 db túrós palacsinta
Uzsonna: 150 g alma
Vacsora: 250 g párolt vegyes zöldség

2. hét

1. nap

Reggeli: 2 dl meggylé, 40 g pulykasonka, fél zsemle
Tízórai: 1 db főtt tojás, 100 g alma
Ebéd: 2 db töltött káposzta
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta

2. nap

Reggeli: 2 db keménytojás, fél kifli
Tízórai: 2 dl paradicsomlé
Ebéd: 200 g gyümölcsleves, 250 g gombával töltött csirkecomb
Uzsonna: 2 dl kefír
Vacsora: 150 g párolt vegyes zöldség, reszelt sajt

3. nap

Reggeli: 2 dl narancslé, 40 g gépsonka, 2 dkg barna kenyér
Tízórai: 150 g alma
Ebéd: 200 g  zöldségleves, 80 g natúrszelet, 150 g párolt mexikói saláta
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
Vacsora: alma-cékla saláta, 2 db főtt tojás

4. nap

Reggeli:  2 dl 1,5 %-os tej, 1 ek. müzli
Tízórai: 1 db kockasajt
Ebéd: 200 g tökfőzelék, 1 db tükörtojás
Uzsonna: 2 dl kefir
Vacsora: 200 g gyümölcssaláta

5. nap

Reggeli: 2 dl kefír, 1 db kifli
Tízórai:100 g alma
Ebéd: 150 g natúrszelet, 100 g angolos karfiol
Uzsonna: 2 dl gyümölcslé
Vacsora: 150 g húsgombóc, 80 g paradicsommártás

6. nap

Reggeli: gyümölcsturmix 1,5%-os tejből
Tízórai: 150 g alma.
Ebéd: 100 g grillezett csirkemell, 150 g kelkáposzta-főzelék
Uzsonna: 2 dl gyümölcsös joghurt
Vacsora: 200 g rakott burgonya, 50 g káposztasaláta

7. nap

Reggeli: 2 dl paradicsomlé, 20 g zalai felvágott, fél kifli
Tízórai: 1 db kockasajt
Ebéd: Sóskamártás 1 db tükörtojás
Uzsonna: 150 g alma
Vacsora: 200 g grillcsirke, 150 g uborkasaláta

ÜNNEPEK UTÁNI 3 NAPOS DIÉTA

1. nap

Reggeli:zabkása, lenmaggal és fahéjas, reszelt almával
Tízórai: egy marék bogyós gyümölcs.
Ebéd: egy adag spenót főzelék – önmagával sűrítve – egy tojással.
Uzsonna: egy alma, pár szem korpás keksz.
Vacsora: egy szelet fokhagymás pirítós.

2. nap

Reggeli: egy adag gyümölcsturmix.
Tízórai: egy csésze zöld tea, pár szelet puffasztott búza.
Ebéd: 15 dkg grillezett tengeri hal bulgurral.
Uzsonna: egy körte, egy csésze maté tea
Vacsora: egy adag görögsaláta.

3. nap

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós csicseriborsókrémmel, egy csésze zöldtea.
Tízórai: egy pohár élőflórás joghurt, egy körte.
Ebéd:  tonhalas tészta (durum)
Uzsonna: egy adag mozzarellás paradicsomsaláta.
Vacsora: egy adag tökfőzelék – önmagával sűrítve.

 

Ha Ön szerint ez másokat is érdekelhet, köszönjük, ha velük is megosztja!


Örömmel veszünk minden visszajelzést!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük