Variácók limonádékra

Hoztunk Nektek néhány nyári frissítő limonádét, hiszen nem győzzük hangsúlyozni milyen fontos a folyadékbevitel.

Az igazán ízletes „üdítőket+ nem porcukorral, vagy ropogós kristálycukorral készítik, hanem cukorsziruppal. A cukorszirup elkészítése nagyon egyszerű, főzzünk fel másfél deciliter vizet 20 dekagramm cukorral, majd hűtsük vissza. Ezt a szirupot bármelyik nyári limonádéhoz használhatjuk. Az egészségesebb irány, ha ezt nyírfacukorral, vagy eritriollal készítjük el.

Az egészséges

Az igazi egészséges limonádé semmiféle cukrot nem tartalmaz, valójában a szomjúságot is ez oltja a legjobban. Egyszerűen egy kancsó vízhez hozzáadunk olyan gyümölcsöt, vagy esetleg zöldséget, ami az íz világunknak megfelel. Ez lehet, citrom, málna, dinnye, citrom, zeller, és uborka is.

A gyümölcsös

A kiválasztott gyümölcsöt lereszeljük vagy pépesítjük, ezután hozzáadjuk 1 citrom reszelt héját. Mindezt elkeverjük a lehűtött cukorsziruppal és 3 citrom kifacsart levével. Az édes, gyümölcsös, citromos masszát végül felöntjük 1 liter szódavízzel vagy csapvízzel. Különösen finom a zöld almás, körtés, málnás, epres, szedres, barackos és sárgadinnyés változat.

A zöldséges

Egy csokor bazsalikomot aprítsunk össze, majd keverjük el három citrom levével. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg már visszahűtött cukorszirupot, egy darab felkarikázott limeot, és végül másfél liter csapvizet.

Nagy kedvencünk, a mentás

Az egyik legfrissítőbb limonádénk, mentából, citromból, limeból és klasszikus szódából készül. Egy csokor friss mentát összezúzunk, vagy esetleg leforrázunk (így hamarabb kijönnek az aromák), ehhez hozzáadunk egy egész felkarikázott citromot, és egy egész facsart citrom levét, majd hozzáöntjük a cukorszirupot. Az egészet fakanállal jól összeforgatjuk a kancsóban, és felengedjük szódával.

Akár este, akár reggel, egyedül, vagy együtt, gyümölcsösen, vagy zöldségesen, mindig társunk lehet a nyár folyamán. Fogyasszuk bátran ezeket a frissítő „üdítőket”!