Interjú – Liz és József története

„Nem lehetsz szétszórt, és ott nem tévedhetsz,
minden másodpercen a következő másodperc múlik”

Nem mindennapi a történet, hogy együtt érkeznek hozzánk testvérek. Kinek az ötlete volt?

(Liz felteszi a kezét) Tegeződjünk továbbra is, úgy egyszerűbb, ne keresd a szavakat.

József:  A testvérem révén vagyok itt, azt mondta jöjjek el, nem fogok éhezni, ő már sokszor böjtölt.

(Liz tizet mutat a kezén)

Liz: A bátyusnak szüksége volt, van a méregtelenítésre, a pikkelysömöre miatt is gondoltam, hogy részt kell vennie egy ilyen kúrán. Erről a sömörről is azt gondolom, hogy mint a legtöbb betegség, lelki dologból fakad, nehéz gyerekkora volt a testvéremnek, korán elment otthonról. De most itt vagyunk, együtt! (mosolyog)

Gyakran töltitek a szabadidőtöket együtt?

Liz: Mindkettőnk egyedül él. Voltunk már együtt Las Vegasban, Törökországban, szeretnénk elmenni egy hajóútra, aztán tavasszal megint jövünk ide. Voltam már belföldön több helyen is, Hévizen, Ráckevén,de azért járok ide vissza, mert a folyadékok minőségét itt találtam a legjobbnak, a fürdő excelent, a szaunaceremónia pedig egyszerűen tökéletes volt.

József: Életemben most szaunáztam harmadszor, és meg kell mondjam, így a magácska gondoskodásával nagyon jól esett.

Hiányzott-e valami a böjtkúra alatt, Las Vegashoz képest?
Hát igen… egyedül egy szobában hosszú az éjszaka… Viccet félre téve, minden finom volt, éhes nem voltam, azt éreztem, hogy ez jó a szervezetemnek. Ebben a korban már tenni kell komolyan azért, hogy friss maradjon az ember. 1944-ben születtem, a mai napig eljárok dolgozni. Meg aztán sikerült egy nagy újítást hoznom ide is!

No, mi az az újítás?

(nagy nevetés tör ki a testvérekből)

József: Hajnalban, álmosságomban nem láttam jól a poharakat és a keserűsót víz helyet az olajban (rágásra szánt) kevertem el, majd gondolkodás nélkül lehajtottam. Reggel aztán bekopogtam a testvérem szobájába, mert nem értettem hová lett az olajos poharam…

Ilyen még tényleg nem fordult elő nálunk… (nevetünk).

Liz: Aki lelkileg felkészül, mielőtt ide jön, annak egyik nap sem lesz nehéz.

És hogyan készülsz fel lelkileg, Liz?

Liz: Megfigyelem az életvitelem. Látom hogyan élek, és van már élményem arról: hogyan szeretek élni. Például: észreveszem, amikor tányérom tele van sok hülyeséggel, észreveszem, amikor este későn spagettit és pizzát falok. Ilyenkor tudom, hogy visszaestem. Felidézem milyen, amikor jól vagyok, amikor szeretem magam, és odafigyelek a szokásaim tisztán tartására. Ezért tartok tavasszal és ősszel, évente 2 böjtöt. Mesélek még valamiről…

Kérlek, nagyon kíváncsivá tettél…

Liz: Fiatal koromban artista voltam, ismertek és ünnepeltek voltunk külföldön a számainkkal. Amikor a porondon meg kell jelenned… külsőleg és belsőleg tökéletesen, a mutatványokat pedig tudnod kell. Nem lehetsz szétszórt, ott nem tévedhetsz, minden másodpercen a következő másodperc múlik. Ehhez tudod… nagyon nagyfokú koncentráció kell, tiszta fej. Volt, hogy egy nap alatt 3 előadás volt. Azt a csúcskoncentrációt úgy tudod elérni, ha ott vagy a jelenben, tisztán figyelsz.

A böjtkúrákon olyan fokú életminőséget szerzek vissza, amilyennek magamat szeretem. Ezt a böjtök után egy fél évig szoktam tudni tartani. Ilyenkor megválasztom mikor-mit eszem, és ami még fontos, nem fogyasztok alkoholt sem -mert egyébként elkortyolgatom a boromat-. Nemrég költöztem a tanyámra… ha Anyám látna… hogy én képes vagyok tüzelni, és ilyen életet is élni a porond után! Sok mindenre képes az ember, ha szívből teszi, és felkészül rá. Gyakorol.

József: Én pedig egyébként is hiú vagyok az étkezésemre. Csak azt eszem meg, amiről tudom, hogy miből van. Házi sajtot, háznál veszem a friss húst, magam csinálom a kolbászt, a pálinkát, a bort. Ezeket kíméletes mennyiségben fogyasztom, van méretes kertem, amit művelek. Mikor kiderült, hogy gond van a cukrommal és a vérnyomásommal megváltoztattam az étrendem. Nem hanyagolom el magam otthon se! Tiszta rozskenyeret, nádcukrot fogyasztok, ezekre mindenkinek oda kellene figyelnie, főleg az idősebbeknek, csak jó szokás kérdése az egész.

Mi a véleményetek az itteni kezelésekről?

József: Hasznosnak gondolom őket. A jóga nagyon tetszik, Andreától kaptam alternatívát, hogyan csinálhatom a műtött csípőm miatt. A szaunában egy valóságos páva legyezett (mosolyog). Szilvike jól megizzasztott az infraszaunával. (kacsint)

Liz: A kezelések látszanak. Le a kalappal az alkalmazottak és a vezető előtt. Ez az épület tiszta kívülről és belülről is, mindenki nagyon készséges. És még egyszer kiemelném a levek minőségét, mert ezért járok ide vissza. Nem reklámból mondom.

József: a pajzán részeket nyugodtan húzzátok ki… (nevet).

Egy szóval, ha jellemeznétek a mostani böjtötöket…

Liz: Friss Dús Energia. Várj, ez három volt (nevet)

József: Megkönnyebbülés

Kívánunk nektek jó egészséget az utazásaitokhoz! Élmény volt látni a testvériességeteket, hogy tudtok magatokon jóízűen nevetni. Humorral, sok vidámsággal töltöttétek meg a házat. Köszönjük az interjút, és várunk vissza titeket!

Vélemény, hozzászólás?