Az agyműködés ismerete segit megérteni miért nehéz megváltoztatni érzésinket

Az agyműködés ismerete segíthet megérteni nekünk, hogy miért olyan nehéz megváltoztatni a depressziós, a szomorkás vagy akár az örömteli érzéseinket.

Sok ember egész életén keresztül küszködik a pozitivitással. Amint a negatív érzelmek jelentkeznek, tudják, hogy ezeket az érzelmeket örömmé kell alakítaniuk azért, hogy emeljék a rezgésszámukat, viszont olykor a szándék majdnem hasztalannak tűnik. A Vonzás Törvénye azt állítja, hogy amit gondolunk, azt fogjuk létrehozni. Annak mélyrehatóbb megértése, hogy miért is működik ily módon ez a törvény, az agy kémiájában rejlik, valamint abban, hogy a szív és az agy milyen kölcsönhatásban áll egymással.

A szív és az agy megállás nélkül jeleket küld egymásnak. Egy névtévesztés, hogy az agy vezeti a show-t. Az igazság az, hogy a szív a teremtés epicentruma. Amíg a harántcsíkolt/akaratlagos izmok az agytól kapják a jeleket, addig valójában a szív az, amely a háttérből irányítja a sima/akaratlan izmok működését.

A szív neuropeptideket hoz létre, amelyek olyan kis fehérjeszerű molekulák, melyeket a neuronok használnak azért, hogy kommunikálhassanak egymással. Ezek a neuropeptidek azok a táplálékok, amelyeket az agy a valóság megteremtésére használ, s ez hozza létre az érzelmeket vagy azt az energiát, amely visszatükrözi ezen neuropeptidek létállapotát. Valamennyi érzelem olyan fizikai érzetet kelt a testben, amely azoktól a neuropeptidektől származik, amelyeket a szív pumpált bele a vérkeringésbe. A szívünk megmondja az agyunknak, hogy miként reagáljon és mit csináljon.

Az agysejteknek vannak olyan receptoraik, amelyek azért jönnek létre, hogy feldolgozzák azt a táplálékot (a neuropeptideket), amit kapnak. Ezek a receptorok úgy lettek kialakítva, hogy el tudják fogadni a táplálékot és hogy hozzászokhassanak ehhez a táplálékfajtához. Tehát mi hozzá vagyunk szokva e táplálékfajta által létrehozott érzelemfajtákhoz.

Minden másodpercben milliónyi agysejt hal el és milliónyi új születik. Ha megváltoztatjuk azt a táplálékfajtát, ami az agyunkat táplálja, akkor az agyunk olyan új transzmittereket (ingerületátvitelben szerepet játszó kémiai anyagokat) tud alkotni, amelyek illeszkednek az új táplálékhoz. Amint a régi transzmitterek elhalnak, úgy képződnek új transzmitterek, s az agy ama újfajta transzmitterek függőjévé válik, amelyek képesek pozitív érzéseket létrehozni.

Összefoglalva, a pozitív gondolkodás képes pozitív energiákat termelni mozgás közben, amelyek trükkösen ráveszik az agyat arra, hogy olyan „vevőkészülékeket” állítson elő, amelyek pozitív valóságot teremtenek.

Nyomja meg a „könnyű gombot” azért, hogy segítsen átvészelni az átalakulások legnehezebb időszakait.

Ezek az egyszerű agyi trükkök segítenek abban, hogy megússzuk a csúcs- és mélypontokat, s egy kiegyensúlyozottabb áramlás felé mozduljunk el:

Meditáljunk! Csaknem valamennyi spirituális lista vezető helyén megtaláljuk a meditációt. Semmi sem helyettesítheti a szívközpontunkhoz való eljutást a spirituális ösvényen.
Legyünk szerelmesek! A szerelem a legjobb módja annak, hogy örömöt éljünk át.Hallgassunk felemelő zenéket! Bármi elfogadható, ami jó érzést kelt bennünk, s nem számít, hogy mások mit gondolnak.
Nevessünk! Jöjjünk össze a pozitív beállítottságú barátainkkal és érezzük jól magunkat, vagy akár nézzünk olyan komédiasorozatokat, amelyek harsány kacajra fakasztanak bennünket. Egyszer-egyszer a tévé hasznos eszköz is lehet. Nézzünk fergeteges vígjátékokat a moziban és közben leljük örömünket egy kis bio-popcornban.
Mosolyogjunk! Próbáljuk meg most felfelé kanyarintani a szájunk szélét és figyeljük meg, hogy érezzük-e az energiát, amint végigfut a testünkön. Próbáljunk meg mindenkire mosolyogni, akivel összefutunk a zöldségesnél és figyeljük meg, hogy át tudjuk-e ragasztani másra is ezt az érzést. Már önmagában ettől jól fogjuk magunkat érezni belül.
Táncoljunk! A tánc olyan mozgásra készteti az endorfinokat (boldogsághormonokat), amire semmi más nem képes. Táncolj úgy, mintha senki sem látna.
Fürödj a napfényben! A Napunk az az üzemanyag, amire szükségünk van ahhoz, hogy eloszlathassuk a negativitást. Ha olyan helyen élsz, ahol kevés a napfény, képzeld el, hogy kint vagy a napon, vagy hogy egy napsütötte helyre mész el üdülni.
Készíts emlékeztetőket! Helyezz el cetliket az ágyad mellett, hogy amikor felébredsz, akkor azok a céljaidra emlékeztethessenek. Tegyél belőlük a munkahelyedre, a konyhádba és a fürdőszobai tükörre! Bármiről szólhatnak, amit csak akarsz, de kezdd a következővel: „Boldog vagyok, egészséges vagyok, és szabad vagyok.”
Ha nem sikerül elsőre, akkor is próbálkozz, és csak próbálkozz…

Ha ledob a ló, akkor bölcs dolog újra nyeregbe pattanni. Gyakorolgatni kell, mire a sok éves programozást kitörlődik. Végül azon fogjuk magadunkat kapni, hogy egy kicsit gondtalanabbnak érezzük magunkat, s még ha vissza is esünk a negatív mintába, csupán a tudatosságunkra van szükség ahhoz, hogy a dolgokat visszatereljük a másik irányba.

Ez a folyamat nagyon fontos abban, hogy magunkat a jelenre hangoljuk, miközben átváltoztatjuk az érzelmeinket, amelyek a múltbéli, a jövőbeli és a jelenlegi életünk karmával átitatott mintái.

A 2013-as esztendő egy hatalmas karma-tisztító év volt, valamint a minél több fény befogadására alkalmas szívterünk kialakításának az éve is volt. Bármi, amire nem ügyeltünk 2013-ban, átfolyt éppen a jelenünkbe. A legkeményebb dolog az, ha pozitívak tudunk maradni a folyamat alatt, ugyanakkor mindnyájan várjuk a 2014-es esztendőt, az öröm évét.

A rezgésszám-emelés munkát igényel és olyasmi, ami örömet fog szerezni. Most van itt annak az ideje, hogy minden olyan dolog fölé emelkedjünk, amely a világunkban történik. Akár megfigyelőként szemléljük a dolgokat, akár aktív részei vagyunk azoknak, megtanulhatjuk, miként művelhetjük azokat örömmel. Az örömöt a szívközpontunkban lelhetjük fel, és amíg ezt nem éljük át természetes módon, addig visszanyúlhatunk az agyunkkal való trükközéshez, hogy egy huszárvágással olyan állapotba kerüljünk, amilyenbe lennünk kell.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/ Fordította: Száraz György

 

Vélemény, hozzászólás?