A tápláló zabpehely

Ez a könnyű és tápláló recept a müzliszeletek ízeit idézi elő. Gyorsan elkészíthető és a zabpehely számos jótékony hatását tapasztalhatjuk meg általa. Tökéletes választás tízóraira vagy uzsonnára, hiszen nem emeli meg a vércukorszintet és hosszútávú energiát biztosít. Gluténmentes és vegetáriánus finomság, amit a gyerekek is szeretni fognak.

Hozzávalók:

  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • 500 ml zabpehely
  • 125 ml barna cukor
  • fél csésze dió, mogyoró vegyesen
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál só
  • 500 ml tej
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 kiskanál vanília kivonat

180 °C-ra előmelegítjük a sütőt.

Egy nagyobb tálba összekeverjük a száraz anyagokat. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a tejet és a vanília kivonatot. A két keveréket összedolgozzuk a vajjal. Olajjal kikent tepsibe öntjük és 35-40 perc alatt megsütjük. Megbolondíthatjuk még különböző magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel.

Vélemény, hozzászólás?