Tippek a szülőknek, milyen egészséges ételekkel érdemes feltölteni az uzsonnásdobozokat!?

Két fontos szempont érvényesül egy gyermek táplálkozásának összeállításában: jól növekedjen, tehát megfelelő kalcium, vas és D-vitaminra van szükség, másrészt még véletlenül se tereljük el a hízás útjára.

Sajnos a szülők gyakran növényi olajokat használnak, melyekben úgynevezett transzzsírsavak, tehát rossz zsírok vannak, így ha gyermekeink számára olyan ételeket készítünk be (chips, mélyhűtött termékek, pizza, gyorséttermi étteremlánc sültkrumplija), melyeket ebben szokás megsütni, elősegítjük az elhízásukat.

A gyerekek szeretik a vizualitást, ezért könnyű őket elvarázsolni különböző játékos megoldásokkal (például tojásos béka, padlizsános kígyó, tojásos pillangó), így akár a legválogatósabb gyermeket is meg lehet győzni, hogy egye meg az egészségesebb ételeket. A fantáziájukon keresztül meg lehet őket fogni, például katicabogarat is tudunk varázsolni olivabogyóból és paradicsomból.

A fürjtojás hétszer több vasat és tízszer több B-vitamint tartalmaz, mint a normál tyúktojás, ráadásul annyira kicsi, hogy egyszerre be tudja kapni a kicsi.

Desszertnek tökéletes például az energiagolyó: 100 gramm mandula és 100 gramm mogyoró darálva, aprított aszaltszilvával és szilvalekvárral vegyítve, illetve 2 evőkanál kakaóval, majd forgassuk mákba, lenmagba és szezánmagba forgatva.

Az uzsonnásdobozban mindig legyen idénygyümölcs, részesítsük előnyben a pirosbogyósokat, mert rengeteg C-vitamint és vasat tartalmaznak. Ajánlott például eper, szilva és őszibarack.

Árulta el a fenti információkat Dr. Breyer Helga belgyógyász a Mokkában.
https://tv2.hu/mokka/299906_ezek-a-tuti-tizorai-otletek-a-valogatos-gyerekeknek.html

Röviden tehát a játékos formában elkészített egészséges szendvicsek alig vesznek több időt igénybe, mint a normál szendvicsek, az eredmény azonban hosszú távon sokkal jobban jár vele gyermekünk, ezáltal mi magunk is.