Gyakran fogyasztasz görögdinnyét? Elmondjuk, miért olyan egészséges.

A görögdinnye főszezonja júliustól akár ősz közepéiig is kitarthat. A nyári meleg napok kiváló hűsítője, ez az igazán ízletes idénygyümölcs. Szinte nem is találkozni olyan emberrel, aki nem szereti.

Körülbelül ötszáz fajtája lehet, melyek között az egészen kicsitől a tizenkilósig bármilyen előfordulhat.Húsa lehet pirosas, élénkebb piros, de akár sárga is. Beszélhetünk továbbá mag nélküli és magos dinnyéről is.Azt, hogy melyiket választjuk, szinte teljesen mindegy. Mindegyik fajtája tökéletes tápanyag és szomjoltó lehet a melegben.

Azt, hogy melyiket érdemes választani, nagyon nehéz megmondani. Egyesek azt vallják, hogy az elszáradt kacsot kell jól megvizsgálni, mások tapogatják, míg sokan pedig kocogtatják a dinnyét. Ezt mindenkire rábízzuk hogyan választ, esetleg érdemes megkérdezni az idősebbeket, hogy mik a tapasztalataik.

A dinnye 90 százalékban vízből áll, így kiváló méregtelenítéshez, segíti a vesék tisztulását, átmossa a beleket és a májat is. Elősegíti a természetes tisztulását a szervezetnek.

A méregtelenítésen kívül tökéletes eleme lehet egy diétának, egy fogyókúrának, kalóriatartalma alacsony, ásványi anyag tartalma pedig magas. Mindemellett pedig fogyasztása teltségérzetet okoz. Bátran tarthatunk akár esetleg egy görögdinnye-kúrát is.

Számos formában fogyaszthatjuk. állhat akár önmagában is egy jó kis hűsítő desszertként, de akár egy gyümölcssaláta egyik alapanyaga is lehet. Készíthetünk belőle dinnyeturmixot is.

A paradicsomhoz hasonlóan ebben a gyümölcsben is megtalálható a likopin nevű antioxidáns, ami a daganatos betegségek megelőzésében támogat. A likopin gyorsan köti meg a káros szabadgyököket, melyek elősegítik a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Nem csak likopin tartalmát érdemes megemlíteni, hanem nagy mennyiségben található benne A, B és C vitamin, valamint foszfor, cink és szelén.

Ha eddig is imádtad ezt a finom gyümölcsöt, akkor biztosak vagyunk Benne, hogy Te már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.

Jó étvágyat!