Szőlő – Vitalitásház Bogács
+3649534002 |
| 3412 Bogács, Dózsa György utca 4.
Telefon
+3649534002
Helyszín
Bogács, Dózsa Gy. út 4.
Nyitva
időpont-egyeztetés

Szőlő


Szeptember-október hónapok slágergyümölcse minden valószínűséggel a szőlő, hisz ebben az időszakban kezdik szüretelni. Úgy tartják, a belőle készült bor kis mennyiségben fogyasztva is egészséges, de természetesen önmagában fogyasztva is számos előnnyel rendelkezik.

A szőlő sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a magas káliumtartalma viszont vízhajtóként hat a szervezetre, de a benne lévő gyümölcssav és szőlőcukor is.

Alacsony energiatartalma mellett 80 százalékban vizet tartalmaz és rosttartalma is jelentős, így kiválóan alkalmas minden fogyókúránál és tisztítókúránál. Magjának pozitív hatása van a vérnyomásra és koleszterinszintre. Tisztítja a vért, serkenti a vérképzést és a máj méregtelenítő tevékenységét is.

Jó hatása van az idegrendszerre. Megakadályozza a vese és a hólyag kövesedését, csökkenti a vizelet savasságát. Mindenféle gyulladásos megbetegedésre is ajánlják.

Jó káliumforrás, sokféle ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. A frissen préselt szőlőlé segíti az emésztést, idegerősítő és feszültségoldó. Az otthon préselt gyümölcslét, mint minden otthon készített gyümölcslevet fele-fele arányban fel kell hígítani vízzel, mert enélkül puffadást és hasmenést okozhat.

Szépségiparban is használják, hiszen selymessé és feszessé teszi a bőrt, savainak köszönhetően pedig fényessé tesz. Apró magvaiból készült kivonat antioxidáns flavonoidjainak köszönhetően Európában az egyik legkedveltebb gyógyszerkészítmény.

Ha Ön szerint ez másokat is érdekelhet, köszönjük, ha velük is megosztja!


Örömmel veszünk minden visszajelzést!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük